Magento 2 Frontend Developer

Tijdens de bachelor studie Communication & Multimedia Design op de Avans Hogeschool in Breda heb ik naast een ruime kennis van verschillende programmeertalen en digitale tools ook leren brainstormen, concept en prototype ontwikkeld en user-tests gedaan. Ook heb ik een minor “Big Data” gevolgd op de Avans Hogeschool in ‘s Hertogenbosch. Na de minor heb ik stage gelopen bij internetbureau METMEER, de e-commerce specialist in Breda. Hier heb ik onder andere mee kunnen werken aan projecten voor Greenpeace, Sligro, Mandemakers Keukens en Amazing Oriental. Mijn studie heb ik afgesloten met een onderzoek naar spraakassistentie binnen de e-commerce. Na mijn stage en afstudeeronderzoek voor METMEER werk ik als Frontend Magento Developer bij dit e-commerce bedrijf. Daarnaast doe ik ook  open-source werk.

Ik werk graag aan creatieve projecten, websites en webapplicaties en sta open voor een uitdaging. Door de jaren heen heb ik ervaring opgedaan met WordPress, TYPO3 en Magento (2). Hierdoor beheers en begrijp ik de systemen en haar onderliggende technieken als Javascript, HTML, CSS en PHP en verschillende third-party libraries (als: jQuery, Foundation, Composer etc.) en APIs. Daarnaast ben ik bekend met de Linux Command Line, Git, werken in een Agile/Scrum ontwikkelingsproces en heb ik ervaring met het technisch optimaliseren van websites voor een hoge snelheid en zoekmachine optimalisatie (SEO).

Tijdens de studie Communicatie en Multimedia Design is mijn interesse naar de combinatie van kunst en techniek (op het web) ontstaan. Denk aan fysieke toepassingen waarbij geluid, licht en sensoren een rol spelen. Om dit toe te passen maak ik onder andere gebruik van een Arduino. Dit is een populaire “micro computer” die gebruikt wordt door elektronica hobbyisten.

Mocht je met een interessant vraagstuk zitten, twijfel dan niet om contact met mij op te nemen. Ik help graag bij het bedenken, ontwikkelen en realiseren van creatieve toepassingen!